Cissi & Skafferi - Kantarellsalt

Kantarellsalt

Vårt kantarellsalt är en närproducerad version av det exklusiva tryffelsaltet fast med en betydande större mängd svamp. Det är heller inte lika salt som vanliga smaksatta salter, vilket gör det perfekt till bland annat löskokta ägg.
Kantarellsalt - Produktbild på burken

Kantarellsaltet

Vi har gjort en svensk och närproducerad version av det exklusiva tryffelsaltet, vårt egna kantarellsalt. Det är baserat på trattkantareller som vi själva plockat i Roslagens skogar, rensat och torkat. Saltet innehåller även rotselleri för att ge en sötma och textur till kantarellsaltet, färsk timjan för att ge kryddighet och färsk vitlök för den goda smakens skull. Rosépepparna tillsätter vi när saltet har mixats, torkats och mixats igen för lätt kunna dosera så att kantarellsaltet får en behaglig pepprighet. Vi använder oss utav av ett väl utvalt havssalt från Sicilien som vi tycker är det mest lämpliga för denna förädling.

 

Det är ett salt som passar utmärkt till ägg i alla dess former, att strö lite kantarellsalt över ett lättstekt ekologiskt ägg är en svårslagen kombination. Kantarellsaltet är även utmärkt att strö över smörgåsen eller salladen.

 

Några andra utmärkta smakkombinationer är kantarellsaltet tillsammans med färska svenska tomater, ekologisk avokado, ekologisk mozzarella (gärna svensk om du får kan få tag på det), torsk som kryddas med saltet innan den bakas i ugnen med en klick smör på eller på en smörstekt hängmörad svensk biff som kryddas med lite salt innan servering.

Vispat kantrellsmör

200g ekologiskt smör, rumstempererat

1 vitlöksklyfta

1 msk finhackad persilja

2tsk dragonvinäger

0,5-1 msk kantarellsalt

 

Vispa smöret luftigt med elvisp eller i en köksmaskin. Riv vitlöken och tillsätt den tillsammans med persiljan , dragonvinägern och saltet. Vispa ihop det så det blandar sig ordentligt och smaka av.

Tillsätt eventuellt mer salt och vitlök om du önskar.

 

 

Timjan- och kantarellsås

2dl crème fraiche (gärna eko)

1 msk finhackad färsk timjan

½ vitlöksklyfta

1 tsk kantarellsalt

 

Blanda crème fraichen med övriga ingredienser, låt stå i kylen i en timme.

Smaka av och tillsätt gärna lite mer salt om du önskar.

Catering i Norrtälje - footer