Cissi & Skafferi - Skorpor

Kardemumma-skorpor

Vilken klassiker det är, fika med goda kardemummaskorpor. Vi bakar på riktigt smör, ekologiskt förstås, stenkolet mjöl från Saltå Kvarn samt nymortlad kardemumma.
Kardemummaskorpor - Produktbild på påsen

Bakade med äkta smör

En riktig klassiker hemma hos farmor i Lessebo, dessa spröda kardemummaskorpor är goda som dom är till kopp nybryggt kaffe när man vill ha något lite sött till. Dom är gjorda på ekologiskt smör, stenmalet vetemjöl från Saltåkvarn och även havregryn därifrån, äggen kommer från Rosalgsägg och så röd Roslagsmjölk såklart. Dom får en tydlig karaktär från nymortlad kardemumma och det ekologiska råsockret.

 

 

Kardemummaskorporna är goda till vaniljglass, krossa dom lite lätt då och servera gärna med färska bär. Byt ut en del av digestivekexen i cheesecakebotten till kardemummaskorporna och få en högre smak och rustikare textur.  En trevlig present att ge bort till en vän eller granne som gillar att fika.

Catering i Norrtälje - footer