Catering - Morötter Eko

Om oss – Wennström & Marketeg

Wennström & Marketeg drivs idag av paret Cecilia Wennström och Mikael Marketeg. Med  olika bakgrunder men gemensamma intressen skapas en stark kombination för god, lagad och ekologisk mat för allt mellan fyra och 400 gäster.

Wennström & Marketeg

Cecilia Wennström – Arbetar idag som köksmästare på Sigtuna Stads Hotell men är kanske mer känd i Roslagen för sina köksmästarroller på Edblad i Gåsvik, Furusunds värdshus samt S/S Norrtelje. Med examen från Restauranghögskolan i Umeå samt gedigen erfarenhet från många stjärnkök har ni här en stark gastronomisk kreatör. Cecilias störste förebild och tidigare mentor är Karin Fransson på Hotell Borgholm.

 

Mikael Marketeg – Står oftast med båda fötterna i reklambyråbranschen men med matlagning och smaksättning som största intresse sedan 25 år tillbaka, hittas goda kombinationer av mat och dryck. Micke gillar speciellt att göra sin bearnaisesås rakt på kolgrillen för att utmana ödet något.

Aria i Funäsdalen - Jakt Golden Retreiver

Vår ständige “cateringhund” – Aria som liksom oss älskar att vandra i de svenska fjällen

Vår filosofi

Vår filosofi

Våra huvuddrag för vår filosofi sammanfattas med att vi vill vara med och catera helheten. Vi vill att er tillställning ska kännas lika bekväm som hemma i ert vardagsrum. Ni ska givetvis koppla av kunna och vara era egna gäster, umgås och trivas.

 

Råvaror ska inte vara allt för beresta. De ska så långt det är motiverat vara ekologiska och närodlade. Vi strävar också efter att minimera svinn då vi tycker att allt ska ätas. Slängd mat är en stor förlust för själva råvaran och för miljön.

Ekologisk mat

Vi gillar ekologiskt odlade råvaror som även producerats på sjysst sätt med sunt förnuft och med respekt för naturen. Vi är också stora djurvänner och är mycket noga med val av protein. Var det kommer ifrån, hur det är uppfött, hur det är behandlat och allt sånt. Vi besöker därför våra leverantörer när tillfälle ges för att lära känna människorna bakom produkterna.

Ekologisk mat 600px
Ekologisk catering 600px

Ekologisk catering

Något om ekologisk catering och varför det är gott för både gom och själ.

Årets säsonger

Här kommer vi förklara vitsen med att följa råvarornas säsong.

Årets säsonger 600px
Närproducerade råvaror 600px

Närproducerade råvaror

Många produkter måste inte resa runt jorden. Här kommer lite tankar om närproducerade råvaror att finnas.

Catering i Norrtälje - footer