Roslagskött

Roslagskött

Här på Roslagskött – Norrgården, sätts djurens välmående i fokus. Då det är vi själva som sköter grisarna vet vi vad som får dem att må bra. Vi har därför utvecklat vår egen modell för hur vår gård ska skötas.

Om Roslagskött

Grisar som är glada och har roligt ger en bättre köttkvalitet. Det vet Per-Henric Petterson, som tillsammans med sin fru Åsa föder upp välmående roslagsgrisar på Norrgården i Gåsvik. Vi grundades år 1999 och har sedan dess försett närområdets matbutiker med fläskkött av högsta kvalitet. Roslagskött ska vara som att köpa kött direkt från bonden, men med komforten som matbutiken erbjuder. Griskött är en ung muskel, det ska ätas så färskt som möjligt. Därför lägger vi stor vikt vid att köttet ska vara färskt när det kommer till butiken.

 

Grisarna slaktas på måndagen hos Almunge kött i Faringe, ca 4 mil från Norrgården. Därefter hängs köttet i kylrum, då köttet enligt livsmedelsverkets stadgar måste vara kallare än 7 grader vid styckning. På tisdagen styckas och packas köttet och på onsdagen levererar Per-Henric och Olle köttet till butikerna och restaurangerna, färskare än så kan det inte bli!

Catering i Norrtälje - footer